Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere göre bileğişçilikebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve rakiplik kabil faktörlere demetlı olarak değişir. Ancak, uzmanlar, birinci sınıf bir yangın kapkaloriın elan erdemli bir fiyatla satın tuzakınmasının uzun vadede elan ekonomik olabileceği konusunda hemfikirler.

Binanın bâtıninden dunya tamam nazil betonarme merdivenler haricinde, çatı haricine meydana getirilen ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok kesif mukabillaşılan yangın merdivenleridir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yerel yönetimlerin hissedar noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları resen kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın bapları özellikle yangın sırasında mutlaka kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, yakın veya yaylı menteşe ile mukteza mantinota mekanizması oluşturulur. Yangın kapısında olması gereken bir öbür unsur ise emniyet adına ihtiyaç duyulan şineşelendiren contalardır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; yamaç skorsı 4’ü geçmeyen ve seans ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında gerçek olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim örgülar şöyle sıralanmaktadır:

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari binası özellikle sürdürmek üzere kullanma amacına ve kullanan isim adetsına nazaran tasarlanan kapıdır. Aynı anda birmebzul insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, erdemli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu allıkışbilgiş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar gibi binalarda yeğleme edilmektedir.

Yangın kapısı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta aldatmaüminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki molekül ısıya dayanıklı olmasını esenlar.

Yangın Kapısı, acil durumlarda mimaridan güvenli bir şekilde tahliye imkanı sağlayıcı, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve benibeşer yaşamını asıl alan, mimariların en önemli unsurlarından biridir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının aracısız yapı dışına açılması gerekir.

Özel olarak yurtdışından ithal edilebileceği kadar; yurtiçinde ihtimam veren uluslar arası bünyelardan da yangın bapları temin edilebilir.

Yangın bapları kullanım vadiına göre, rengine nazaran ya da modeline nazaran çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan manken sınıflandırması kötüdaki gibidir

Yangın vakalarında insanların binaları esenlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı Yangın çıkış kapısı istanbul kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Report this wiki page